St Franciscus op Van Eycktentoonstelling Gent.

Op zaterdag 1 februari opende de langverwachte expo ‘Van Eyck. Een optische revolutie’ in het Museum voor Schone Kunsten (MSK) in Gent. Stigmata
Tijdens de grootste overzichtstentoonstelling van de wereldberoemde middeleeuwse schilder Jan Van Eyck zal een voor ons speciaal werk te zien zijn. Dat is ‘De heilige Franciscus ontvangt de stigmata’, een werk uit de Galleria Sabauda in Turijn. 
Er is ook een tweede versie van dat schilderij, dat wordt bewaard in het Philadelphia Museum of Art.
Johan De Smet, projectleider van het MSK, spreekt over een unieke kans: “In Turijn is er geen twijfel over de eigenhandigheid van Van Eyck. Over het werk in Philadelphia bestaat iets meer twijfel. Dat zou eerder van ‘Jan Van Eyck en zijn atelier’ zijn. Juist om die reden is het fantastisch om beiden samen te kunnen tonen. Iedereen, zowel de kenners als het grote publiek, krijgt nu de kans om beide werken naast elkaar te zien.”
Once in a lifetime-ervaring
Benieuwd naar de verwondering die de tijdgenoten van Jan van Eyck voelden bij het zien van zijn werk? Kom dichter dan ooit bij Van Eycks meesterschap en bewonder in detail de revolutionaire blik en het genie van de meester. ‘Van Eyck. Een optische revolutie’ wordt een absolute once in a lifetime-ervaring. En dit allemaal in het kader van het themajaar ‘OMG! Van Eyck was here’ in Gent.

De tentoonstelling loopt tot 30 april in het MSK, Museum voor Schone Kunsten in het Gentse Citadelpark. nfo tentoonstelling: https://vaneyck2020.be/

Tickets
Een standaardticket kost 25 euro in voorverkoop en 28 euro tijdens de tentoonstelling. Via het Huiskamerproject Franciscushuis in Gent kunnen leden OFS voor 6 euro naar de tentoonstelling (+verzendingskosten 1,50€) op zaterdag 8 februari om 14 uur, op zondag 8 maart om 14 uur en op zondag 5 april om 14 uur.aanvragen van uw kortingstickets: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.