23 februari Fraterniteit Tielt Brugge

Zondag 23 februari 2020, samenkomst georganiseerd door de Fraterniteit Tielt-Brugge van de Orde van de Franciscaanse seculieren Vlaanderen, in de Paterskerk (Huis Tabor), Kortrijkstraat 17 te Tielt. Aanvang om 15u15 met een Gebedsmoment in de Kapel, links van het Hoofdaltaar. Daarna kunnen wij genieten van een mooie filmvoorstelling over het leven van Jozef De Veuster uit Tremelo, beter bekend als Pater Damiaan, die de Blijde Boodschap van naastenliefde hoog in het vaandel droeg. Deze reportage duurt ongeveer 20 minuten en vertelt ons het verhaal van Jozef De Veuster, beter bekend als Pater Damiaan.Fraterniteit Tielt Brugge
In 1864 mag hij als missionaris naar de Amerikaanse Hawaï-eilanden.
Wanneer hij hoort dat Leprapatiënten naar het eiland Molokaï worden gestuurd, waar zij zonder enige hulp moeten zien te overleven, schrikt hij erg.
Hij leeft er tussen 600 Leprapatiënten. Hij bouwt een kerk en andere noodzakelijke woningen en verzorgt zelf de patiënten. Het leven voor deze mensen werd beter. Maar zo’n 10 jaren later merkt Pater Damiaan, dat hij zelf Lepra heeft. Hij blijft nog 5 jaren doorwerken, tot aan zijn dood op 15 april 1889. In 2009 wordt hij Heilig verklaard, zijn feestdag wordt op 10 mei gevierd.
Deze korte voorstelling toont ons een uitzonderlijk voorbeeld van naastenliefde, door bewuste zelfopoffering in navolging van onze Heer Jezus Christus.
Tussendoor kunnen wij genieten van een heerlijk kopje koffie met koekjes